list_button_black_small  Wachtgelegenheid begraafplaats Soestbergen

Lange tijd heeft er bij de entree van begraafplaats Soestbergen een tijdelijke abri gestaan die dienst deed als wachtgelegenheid, met daarnaast een urinoir en een berging. De abri en het urinoir vielen zodanig uit de toon dat de gemeente Utrecht en de beheerder van de begraafplaats besloten dat een nieuw ontwerp noodzakelijk was. Het nieuwe ontwerp bestaat uit drie onderdelen: een sierlijke houten bank, waarin paraplu’s kunnen worden opgeborgen, een houten toiletgebouw geschikt voor invaliden en een aluminium dak op slanke kolommen. Het geheel heeft een losse en elegante uitstraling en voegt zich op een natuurlijke manier in het landschap. De houten bank begeleidt de landschappelijke route op nonchalante wijze onder het dak door. Het aluminium dak is blank geanodiseerd en geparelstraald, waardoor het een zeer lichte en bijna materiaalloze uitdrukking heeft.

  • Projectnaam: Soestbergen
  • Locatie: Utrecht
  • Programma: facilitair
  • Bruto Vloer Opp. : –
  • Afm.: –
  • Volume: –
  • Foto’s: BKVV
  • Ism: Paulus van Vliet
  • Meer info: –