list_button_black_small  Chipata Hospice

Chipata hospice is een plek waar terminale patiënten in een comfortabele omgeving kunnen verblijven en worden verzorgd. Het gebouw is opgebouwd rond een kern waar de staf een kantoor heeft en medicatie en voorzieningen een centrale plaats hebben. Daaromheen een ruime corridor die alle vertrekken met elkaar verbindt. De corridor biedt tevens ruimte voor familie en bezoekers. De ronde vorm maakt het gebouw niet alleen zeer efficiënt en overzichtelijk maar ook aangenaam om te verblijven. Het gebouw is zelfvoorzienend; opwekking van elektriciteit, een eigen watervoorziening, volledig natuurlijk geklimatiseerd. Het gebouw heeft een CO2 footprint dat kleiner is dan dat van een gemiddeld Nederlands huishouden. Het hospice wordt door de lokale gemeenschap gebouwd met lokaal beschikbare materialen.

  • Projectnaam: Chipata Hospice
  • Locatie: Chipata, Zambia
  • Programma: zorg, 48 patiënten
  • Bruto Vloer Opp. : –
  • Afm.: –
  • Volume: –
  • Status: in uitvoering
  • Oplevering: –
  • In samenwerking met: EL studio
  • Foto’s: BKVV
  • Meer info: –