NIEUWS

We gaan starten met de bouw van een bijzonder project! Onze opdrachtgevers wensen een landhuis opgenomen in een prachtig landschap met rondom een weids uitzicht. De verschillende karakters van het landgoed worden opgevangen en verbonden door de drie vleugels van de villa. Een lichtvoetig en open paviljoen met ruime veranda’s brengt het landschap dichtbij de woonverdieping. De robuuste begane grond verankert het landhuis op zijn plek. #bkvvnews

In samenwerking met:
Bouwbedrijf Valleibouw  
Bureau VER - Landschapsontwerp
Pieters Bouwtechniek - Constructie advies
Hans Wolff - Lighting Designers
Mobius Consult - bouwfysica en installatietechniek
Vitruvius Bouwkostenadvies.
.
.
.
.
.
.
.
#bkvv #bkvvnews #landhuis #residentialarchitecture
#architecturedesign #architectuur #architecture @dezeen @archdaily @dearchitectnl #villa #architectenweb
...

Duurzaamste huis van Nederland 2020! Lofthome in Hengelo. #bkvvnews ...

Building Kaliro Campus, Uganda. Bamboo study shades. #dasuda #oubuntu #bkvvnews ...

WERK

WIE WE ZIJN

Blok Kats van Veen architecten (B K V V) is opgericht in 2007. Het bureau bestaat uit drie partners en een flexibel netwerk van werknemers en experts. We zijn gevestigd in Amsterdam-Noord. Blok Kats van Veen werkt in Nederland en op het Afrikaanse continent.

 

WAT WE DOEN

BKVV Ontwerpt

We geloven in de kracht van ontwerpen. Tijdens het ontwerpproces integreren we belangen, wensen, randvoorwaarden en techniek tot een passende en originele oplossing. Voor ons is een ontwerp geslaagd als we met het resultaat meerwaarde hebben gecreëerd.

BKVV Bouwt

We houden van bouwen. Het organiseren van het bouwproces en de daadwerkelijke realisatie doen we graag zelf. We nemen de regie in handen en samen met de producenten en leveranciers organiseren we per project een bouwoplossing op maat.

BKVV Ontwikkelt

We ontwikkelen producten. Veel projecten zijn specifiek en eenmalig, soms zien we de mogelijkheden of noodzaak voor een bredere toepassing. We nemen de stap van ontwerp naar product. Een product maken, vermarkten en verbeteren, doen we in co-creatie.

BKVV Pioniert

We zijn bereid ongebaande paden te betreden. Letterlijk en figuurlijk. In Afrika, waar we veel werken, is deze mindset ontstaan. Flexibel en met een open blik mogelijkheden zien en actie ondernemen in onbekende en veranderende omstandigheden.

BKVV Initeert

We nemen initiatief. Sommige projecten starten we zelf. We zien een mogelijkheid, een kans, een locatie en zetten potenties om in concrete projecten. Door een plan te ontwikkelen bepalen we de richting en houden we regie in handen.

BKVV Organiseert

We geloven in de kracht van samenwerking. We organiseren de specialistische kennis en specifieke allianties die nodig zijn voor een specifieke vraag of situatie. Van het samenstellen van een ontwerpteam voor een gebouw tot het organiseren van een symposium over masterplanning in Afrika.