list_button_black_small  Villa Valk

De locatie van de villa is langs de rand gesitueerd van het nieuwe Homeruskwartier in Almere tegen de naastgelegen bosrand. De driehoekige vorm van de kavel was de aanleiding voor het ontwerp. De driehoek opent zich naar de tuinkant op het westen met uitzicht op de bosstrook. De woonverdieping is een lange open ruimte die door losse elementen in de ruimte verdeeld wordt in een woongedeelte een eetgedeelte en een keuken. Het scherpe volume wordt genuanceerd door de grove, lichte handvorm baksteen en de ontspannen onregelmatige verdeling van grote blank aluminium kozijnen. Het interieur is minimalistisch en terughoudend, schoonwerk beton en glad
pleisterwerk.

  • Projectnaam: Villa Valk
  • Locatie: Almere Poort
  • Programma: wonen
  • Bruto Vloer Opp. : –
  • Oplevering: 2009
  • Cliënt: Ron en Linda Valk
  • Aannemer: Vink Bakker Bouw
  • Constructeur: Van Zuilen
  • Foto’s: BKVV / Pieter Kers
  • Meer info: –