list_button_black_small  LOFTHOME Oostvaardersplassen

Lofthome is een flexibel en innovatief woonconcept dat is opgebouwd uit geprefabriceerde staalbouw componenten. Elke Lofthome is op maat gemaakt en dit wordt vastgelegd met een uniek designnummer. Alle Lofthomes zijn extreem goed geïsoleerd en zijn uitgerust met een zeer energie efficient verwarmings- en koelingssysteem.

 

Na een competitie met drie andere organisaties heeft Van der Wiel Planontwikkeling (Drachten) in samenwerking met LOFTHOME van Staatsbosbeheer de opdracht gekregen het bezoekerscentrum aan de Oostvaardersplassen te realiseren. Het centrum is gerealiseerd op de locatie van het oude natuuractiviteitencentrum aan de Lelystadse kant van het 6000 hectare grootte natuurgebied. Het gebouw is in zeer korte tijd tot stand gekomen: half februari 2013 werd de winnaar bekend gemaakt, in augustus 2013 vond de oplevering plaats.

  • Projectnaam: Lofthome
  • Locatie: Oostvaardersplassen
  • Designnummer: 13
  • Programma: infocentrum
  • Bruto Vloer Opp. : –
  • Afm.: 12 x 30m, hoogte: 8,8m
  • Volume: –
  • Oplevering: 2013
  • Bouwtijd: 3 maanden
  • Opdrachtgever: Staatsbosbeheer
  • Foto’s: BKVV
  • Meer info: www.lofthome.nl